
Všechny články

Extrémní a exotické kuchyně ve světě - Milan Václavík
Proč je kráva v Indii posvátná? Jak chutná hadí maso ve Vietnamu? Ochutnali by jste v Číne ptačí sliny, nebo červavý sýr na Sardínii? Milan Václavík povypráví o rozdílných…

Zimbabwe a delta Okavango - Kateřina Chauveau
Průjezd autem problematickým, ale krásným Zimbabwe až po mohutné Viktoriiny vodopády. Místní obyvatelé je výstižně přezdívají „Hřmící kouř“. Jedinečné safari v méně navštěvované…

Írán - Lenka Hrabalová
Démonizovaný a téměř zapomenutý Írán se v posledních letech stal nejdříve destinací dobrodruhů a po nich začali přicházet i cestovatelé a turisti. Pokud ale stále nevíte, co si o…

Afghánistán – nejvyšší hory - Pavel Bém a Rudolf Švaříček
Hornatý a neuvěřitelně překrásný Afghánistán představuje jedno z největších ohnisek napětí současného světa. Naše kroky míří do malebného Váchánského údolí k úpatí nejvyšší hory…

Etiopie - David Švejnoha
V povodí řeky Omo v Jižní Etiopii žijí stále kmeny, které si udržují své původní tradice. Navzdory moderní době jsou zde vesnice, kde jedinou připomínkou civilizace je PET lahev.…

Nepál, hory a život šerpů – Dominika Kobzová
Nepál je zemí nepředstavitelných trekařských možností. Cestovatelé a horalové se sem opakovaně vrací nejen kvůli kráse zdejší přírody, výhledům na osmitisícové velikány a pocitu…