Novinkou letošní sezony je rozšíření samčí skupiny lemurů kata. Lemury kata řadíme mezi poloopice žijící pouze na Madagaskaru. Mezi lemury jsou nejznámějším druhem díky svému zbarvení a propagaci v médiích. Početní stavy lemurů v přírodě rapidně klesají především díky kácení lesů a pralesů v jejich domovině. Zoologické zahrady vytváří důležitou záložní populaci chovanou v zajetí.

K posledním dvěma letitým samcům žijících v naší zoo jsme přivezli dalších 10 samců většinou ve stáří 1 roku ze ZOO Olomouc, Praha, Hluboká nad Vltavou a Jihlava. Jedná se o samce, kteří nemají uplatnění v chovných programech. Pro větší počet lemurů jsme museli rozšířit ubikaci v zázemí a především jsme se pustili do zvětšení venkovního výběhu, kde se vám lemuři představí v plné parádě.